POWERED BY BBROSFIT

Sök

Logga in

Meny

NAPRAPATI

Vi undersöker, diagnostiserar, behandlar, rehabiliterar och förebygger smärttillstånd och nedsatt funktion i alla delar av kroppen. Vi ser på helheten och tar hänsyn till såväl kroppsliga som psykologiska och sociala faktorer som kan bidra till att smärta och andra besvär uppstår. I behandlingen används olika manuella tekniker i kombination med rehabilitering samt allmänna hälsofrämjande åtgärder för ett långsiktigt resultat.

Behandlingsmetoder

Manipulation:

I syfte att normalisera funktionen i en led samt smärtlindra, applicerar terapeuten en kontakt med sina händer vid den led som skall behandlas och utför därefter en snabb impuls över området. Vid impulsen kan ett ”knakljud” uppstå som beror på tryckförändringar i leden.

Mobilisering:

Samma effekt som vid en manipulation kan uppnås med hjälp av mobilisering. Skillnaden är att mobiliseringen utförs långsammare och utan impuls (”knakljud”).

Vid rädsla för manipulationsbehandling och knakljud kan mobilisering med fördel användas.

Dry Needling är en typ av nålbehandling där målet är att minska spända muskelfibrer och lindra smärta från triggerpunkter i muskeln på ett mer effektivt sätt. En triggerpunkt kan orsaka smärta både lokalt och stråla till andra delar av kroppen.

Terapeutiskt ultraljud används för att snabba på läkning och minska smärta hos patienter med senskador ex. tennisarmbåge, samt muskelbristningar, bursiter och muskelsmärta.

  • Avspänningsmassage för ökat välbefinnande o inre lugn.
  • Behandlandemassage i smärtlindrande syfte.
  • Idrottsmassage som komplement i din träning.

Kan man få behandling av naprapat/kiropraktor under graviditeten?

-Absolut! 

2/3 kvinnor upplever smärtor under eller efter graviditeten.

Vanliga besvär vid graviditet:

  • Foglossning
  • Ischias
  • Smärta i nacke eller rygg

Övrig information

Om du behöver avboka din tid – gör det senast 24 timmar innan din behandling. Annars debiteras du för hela kostnaden. Avboka gör du via bokningssidan alternativt via mail eller telefon.

Vanliga besvär

Våra naprapater

Jeanet Olivestrand

Jeanet är legitimerad och utbildad naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm. Hon har 13års erfarenhet som coach inom träning&hälsa. Hon har tidigare arbetat på ett av Sveriges största gym som instruktör i träning och som träningscoach på träningsresor. Jeanets fokus är att se helheten i dina besvär samt att skapa en individbaserad behandling och rehabiliteringsplan. Hon ser vikten i rätt kost, sömn och rörelse som en del i att ha en optimalt fungerande kropp och knopp. Nacke, huvudvärk och käkproblematik är områden hon är extra intresserad av. Jeanet behandlar även idrottsskador samt smärtor och nedsatt funktion i hela rörelseapparaten och har vidareutbildning inom dry needling (akupunktur). Legitimerad Naprapat RFSL - Utbildning inom HBTQ Diplomerad Träningscoach Diplomerad utövare av Dry Needling Diplomerad Massageterapeut

Daniel Ringh

Daniel är utbildad naprapat vid Naprapathögskolan i Stockholm. Han har alltid varit intresserad av träning och hälsa samt har en idrottsbakgrund inom många idrotter och har spelat i elitserien i innebandy i Norge. Daniel jobbar utifrån att kropp och sinne är ETT system, ett system som behöver olika pusselbitar för att fungera optimalt. Han har flera års erfarenhet av att jobba med hälsa på ett naturligt sätt där han hjälper dig hitta dina pusselbitar till ett fungerande system. Fokuset ligger i att skapa en personlig behandling genom att lyssna in och hitta orsaken till varför besvären uppkommer, vilket är dina mönster, göra dig medveten och genom olika effektiva tekniker förändra de mönster som skapar problemen samt att symptombehandla de fysiska besvären för att få långvariga resultat. Långvarig eller kronisk smärta och kopplingen mellan kroppen och hjärnan samt att behandla stress är vad Daniel brinner extra mycket för samt där han har valt att vidareutbilda och specialisera sig. Han har mycket kunskap inom kost, sömn, träning och mental hälsa/träning, många av pusselbitarna i det som skapar vårat system. Naprapat, hypnotisör, coach RFSL - Utbildning inom HBTQ Diplomerad Meta NLP Master Practitioner Diplomerad Massageterapeut Diplomerad Kostrådgivare DNS - Träning & rehabilitering

Välj vart du vill
logga in

Fyll i dina uppgifter så kontaktar vi dig inom kort!

Vi hjälper dig uppnå dina mål

Lämna dina uppgifter, så kontaktar vi dig inom kort för bokning av kostnadsfri konsultation.

Anmäl dig till vår gravidträning genom formuläret nedan.

Anmäl dig till vår mammaträning genom formuläret nedan.

Vi ser fram emot att träna
tillsammans med dig!

Du har fått en bokningsbekräftelse via mail. Vi har även skickat med praktisk info inför träningen.

Anmäl dig till vår mammaträning genom formuläret nedan.

Vi ser fram emot att kontakta dig

Vi hör av oss inom

0
timmar